image

Köpvillkor

För att handla på stengrossen.se måste ni ha fyllt 18 år och ha ett svenskt personnummer. Företag kan också registrera sig och måste då ange sitt organisationsnummer. Vi förbehåller oss rätten att annulera ordrar från kunder som angivit felaktiga uppgifter och/eller har betalningsanmärkningar.


Kunder med eventuella betalningsanmärkningar kan betala i förskott för att sedan få varor levererade - vänligen kontakta Kundtjänst för vidare information.

Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för skrivfel och ev. oriktigt angivna tekniska specifikationer mm.


Pris


Varje produkt anges med pris inklusive moms.

Man kan välja om man vill hämta produkterna från vårt lager, se "Fraktvillkor & Leveranser", då tillkommer inga övriga avgifter eller kostnader - förrutom kostnader som är beroende av valt betalningssätt.

Om man vill att vi sköter leveransen, till en adress angiven av kund, kan man välja detta alternativ i kassan. Vi räknar då ut ett pris, inklusive frakt, för produkterna. Eventuella kostnader som är beroende av valt betalningssätt kan tillkomma. Om vi skall tillgodose frakt gäller vissa villkor, se "Fraktvillkor & Leveranser".


Leveranstid


Se leveranstiden i respektive produkts informationstext. Leveranstiden är vanligtvis 1 - 10 arbetsdagar om man väljer att få leverans med påhängstruck.

Kan ni som kund lossa era produkter själva på leveransadressen kan vi leverera inom 1- 4 arbetsdagar.

Vid eventuell leveransförsening kommer ni att bli kontaktade av vår Kundtjänst för information, ni har då rätten att häva köpet.

Vid specialbeställningar, har vi i regel leverans 10 - 12 veckor efter orderdatum. Väder, lokala helgdagar m m, som stengrossen.se inte kan påverka, kan medföra en längre leveranstid och utgör inte grund för att häva en bindande order.

 

Fraktvillkor & leveranser

Utleverans från vårt lager:


Som kund till oss på Stengrossen.se kan ni alltid välja att hämta Era produkter själva på vårt lager i Herrljunga. Er beställning lägger ni som vanligt på Webshopen och vid kassan (1. VÄLJ FRAKTSÄTT) väljer ni fliken "HÄMTA PÅ VÅRT LAGER".

Vid ankomst till vårt lager uppger ni Ert namn och ordernummer. Därefter hjälper personalen dig att lasta dina produkter. Eventuella skador på emballage och produkter måste ni påpeka vid upphämtningen. Innan upphämtning i Herrljunga måste ni höra av er per telefon minst 30 min innan ankomst.

Hämtningsadress:

Magrab Krossprodukter AB, Ölltorps Industriområde 8, 524 91 HERRLJUNGA, Tel: 0513-659 310

Inga extra avgifter tillkommer när ni hämtar själva på vårt lager.

 

Transport / Leverans


Våra transporter sker med lastbilar som är utrustade med terrängående påhängstruckar. Kunden ansvarar för att tillfarten till leveransplatsen har en vägbredd på minimum 3,5 meter med en frihöjd (grenfritt) på minimum 4,5 meter samt har bärighet för tung lastbil. Vintertid skall tillfarten vara snöröjd och sandad. Risk för snöras skall undanröjas för att ge chauffören en säker arbetssituation. Chauffören kan vägra leverans om kundens ansvarspunkter inte uppfylls. Bomkörning kommer att debiteras kund.

Varorna levereras till tomtgräns eller uppgjord, uppmärkt, lossningsplats. Transportören ansvarar inte för markskaor pga för dåligt underlag. Kunden godkänner att transportören kan lossa varorna utan underskrift. Efter lossning övergår ansvaret för godset till kunden. Vid leverans där det tillkommer extrakostnader, t ex färjeavgifter, debiteras kunden för dessa i efterhand. Väntetidsersättning utgår med 13 kr per minut. Väntetidsersättning utgår vid väntan på färja samt färjeöverfart vid ö-leveranser.

Lossning hos kund kan normalt ske mellan kl 06.00 till 22.00 (månd - lörd). Leveranstiden för gods är 1 - 10 dagar efter beställningsdatum. Orderdatum räknas till dag noll ifall order har inkommit innan kl 14.00.

Aviseringar

a) Transportören skickar ett SMS-meddelande till kunden när Stengrossen har beställt frakten.

b) Transportören skickar ett SMS-meddelande där besked om leveransdag ges. Aviseringen innehåller besked om leveransdag, leveransadress, artikel och kvantitet.

c) Transportören telefonaviserar kunden samma dag som leverans skall ske. Sker leveransen väldigt tidigt på dagen, kontaktas kunden dagen innan leverans. Det är väldigt viktigt att kunden är anträffbar på telefon inför leveransen.

d) Efter leverans SMS-aviseras kunden med en bekräftelse på att leveransen är utförd.

Bekräftelse


När vi mottagit er beställning skickar vi er snarast en bekräftelse per e-post med information om er order. Det är bra om ni sparar detta mail (Tack för din beställning...) för att ha till hands vid eventuell kontakt med Kundtjänst.


BetalningsalternativPrivatpersoner


Vid köp hos stengrossen.se kan ni välja mellan 3 olika betalningsalternativ (Kortbetalning, Faktura, Delbetalning ). Om ni har erlagt betalning, och häver köpet på ett korrekt sätt, så gör vi en återbetalning så fort som möjligt, senast inom 30 dagar.

Företagskunder


Vid köp hos stengrossen.se kan ni betala via Kortbetalning.

Kortbetalning

Ni kan välja att betala hela ordervärdet med betal- eller kreditkort. Kortbetalning sker i samarbete med DIBS Payment Services AB. Vi accepterar för närvarande VISA och Mastercard och inga kortavgifter tillkommer. DIBS garanterar att kundens kortuppgifter endast kan läsas av betal- och banksystemet.

Så här går det till:

1. Välj "Kortbetalning"som betalningsmetod i kassan. Du länkas nu till DIBS säkra betalningsserver.

2. Välj typ av kort, ange kortnummer, giltighetsdatum, kortets säkerhetskod (CVV) samt namn på kortinnehavaren.

3. En kontroll genomförs så kortuppgifterna stämmer samt att det finns täckning för köpet.

4. Köpesumman reserveras först på ditt konto.

5. När varorna skickas dras pengarna från ditt konto och den reserverade summan överförs via DIBS till stengrossen.se

Faktura - Klarna

Väljer ni faktura får ni hem fakturan efter det att produkterna blivit levererade. Fakturan skall betalas inom 14 dagar från fakturadatum. Det tillkommer ingen fakturaavgift. Kreditbeloppet för faktura är 50 000 kr. Kunder som vill handla för mer än 50 000 kr via faktura är välkomna att kontakta kundtjänst.

Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift f n 50 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år.

Delbetalning - Klarna

När ni väljer delbetalning (avbetalning) som betalningsalternativ i kassan får ni genast besked om er ansökan har beviljats och vi kan hantera ert köp omgående. Skulle er ansökan inte bli beviljad kan ni gå tillbaka och välja ett alternativt betalningsalternativ.

Om ni vill delbetala via Klarna Finans kan ni ansöka om en kredit upp till 80 000 kr. Efter beviljad kreditansökan kan ni välja mellan 6 olika delbetalningar, se nedan:

  • 2 månader med 0 % årsränta (Uppläggningsavgift 0 kr)
  • 3 månader med 0 % årsränta (Uppläggningsavgift 95 kr)
  • 6 månader med 0 % årsränta (Uppläggningsavgift 295 kr)
  • 12 månader med 0 % årsränta (Uppläggningsavgift 295 kr)
  • 24 månader med 7,95 årsränta (Uppläggningsavgift 295 kr)
  • 36 månader med 7,95 % årsränta (Uppläggningsavgift 295 kr)
Betalning skall vara Handelsbanken Finans tillhanda den sista dagen i varje månad.


Ångerrätt


Som köpare hos stengrossen.se har ni alltid 14 dagar på er att ångra ert köp genom att meddela detta till säljaren. Det finns flera delar som är viktiga att känna till om ångerrätten.

  • Ångerrätten gäller från dagen köparen tar emot varan.
  • Köparen har rätt att undersöka produkten/produkterna men skall vara i oförändrat skick för att köparen ska kunna ångra köpet.
  • Köparen skall skicka tillbaka varan till säljaren och köparen skall betala kostnaderna för returfrakten.
  • Återbetalningen skall göras snarast och senast inom 30 dagar från det köparen ångrat sig.

Reklamationer


Kontrollera noggrant erhållna varor vid mottagandet. Vi godkänner ej reklamation efter montage av produkterna. Vi ersätter ej kostnader för läggning eller montage. Varor som avhämtas vårt lager skall godkännas och fraktsedel skall då undertecknas. Skada som skett under transport av externt fraktbolag skall noteras på fraktsedeln och reklameras till fraktbolaget, denna information skall även skickas till stengrossen.se.

Variationer i färgstruktur och ådring är vanligt förekommande på produkter i natursten. Stråk i avvikande färg eller nyans kan förekomma i stenen liksom variationer i tjocklek, storlek och ytstruktur. I all natursten kan också järnoxid förekomma vilket kan ge fläckar på stenen, detta kommer och går tills dess att all järnoxid försvunnit. Granit har oftast ett relativt homogent och kornigt mönster som ger ett enhetligt färgintryck. Fläckar, ränder och dragningar förekommer naturligt hos en del granitsorter, även kvartsränder kan förekomma. Betong är också ett naturmaterial, vilket gör att färgen kan variera på betongprodukterna. På betongprodukter kan det också förekomma kalkutfällningar som visar sig som en ljusgrå hinna på produkten. Detta är en naturlig reaktion som kan ske då man blandar sand, cement och vatten. Med tiden försvinner dock denna kalkhinna och detta är inget som påverkar produktens funktion. Ovanstående variationer och skillnader är naturliga och utgör ej grund för reklamation.


Sekretess, säkerhet & personuppgifter


När ni lägger er beställning hos oss uppger ni era personuppgifter såsom namn, address och telefonnummer. I samband med er registrering och beställning godkänner ni att vi lagrar och använder era uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagandet gentemot er. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med er via e-post, detta för att tillhandahålla den service som ni förväntar er av oss. Stengrossen.se kommer inte att lämna ut era personuppgifter till tredje part.

Om ni vill ha vårt nyhetsbrev kommer vi att skicka information och produkterbjudanden till er via e-post. Detta kan enkelt avbokas via ert kundkonto eller via kontakt med oss på stengrossen.se.

Enligt Personuppgiftslagen har ni rätt att få den information som vi har registrerat om er. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan ni begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post: stengrossen.se.


Cookies


En cookie är en textifil som skickas ifrån en websida, t.ex. stengrossen.se, till din dator där den lagras antingen i minnet (session cookies) eller som en liten textfil (textbaserade cookies). Cookies används för att lagra inloggningsinformation samt er kundvagn när du surfar runt hos oss mm. Om er webbläsare är inställd på att inte acceptera cookies kommer du inte ha möjlighet att göra någon beställning på vår sida. ni kan lätt ändra detta under inställningar i Er webbläsare. Observera att vi inte använder cookies för att spara personlig information om er.

Tvist


Vid eventuell tvist kommer stengrossen.se att fullfölja Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.